Joey Barton lyser i övertygande Bet365 vinna på Brentford

Burnley stängde klyftan på topp tre, eftersom en scintillating första halvlek visade dem till en 3-1 seger mot att kämpa mot Brentford på Griffin Park. Resultatet var aldrig i tvivel efter en en- sidigt första 45 minuter där Clarets chefsade spelet i alla delar av fältet. Det tog dem bara 11 minuter att bryta dödläget när de tidigare Bees anklagar Andre Gray för att kliva Bet365 upp Scott Arfield för att locka ett fantastiskt skott i det övre hörnet från kanten av lådan.

Vid halvtimme Joey Bartons utsökta doppfria frispark hade rensat väggen och målvakten David Button utsträckta arm för att hitta nätet.Den första halva fotbolls-lektionen fortsatte åtta minuter senare när en halvhjärtade huvudklarering från Jack O’Connell återvände med intresse på volleyen av George Boyd att ligga i bottenvåningen. James Brigfords vägrar att spela i match mot Burnley Read mer

Den enda överraskningen var att Gray, som lämnade Griffin Park för £ 9m på sommaren, misslyckades med att hitta nätet i öppningen 45 minuter.Han var i hjärtat av allt Bet365 positivt under de första 15 minuterna, brände smalt bred och satt upp Arfield för en tidig ansträngning som blinkade precis bred.

Brentford, som var tvungen att vänta tills 37: e minuten för Alan Judge första bobbling ansträngning på mål, var booed off vid pausen.

Bierna orsakades hämmad före kick-off när James Tarkowski, ett mål för Burnley dagar före matchen, misslyckades att visas på lagbladet. Ett Brentford-klubbdeklaration sade att han hade bett att inte leka mot sina potentiella framtida arbetsgivare.

Men det var ingen ursäkt för en bra prestation där Dean Smiths sida borde ha gått in i intervallet minst fem eller sex ner.Grå slösade två förgyllda chanser strax före halva tiden, eftersom Brentford kämpade för att komma någonstans nära tir-motståndarnas mer fysiska och kreativa mittfält. Men det var en annan historia efter pausen, då Brentford uppstod den ljusare medan Burnley satt djupt och försökte döda spelet bort. Domare, även ett Burnley-mål, blinkade ett Bet 365 skott bredvid upprätten för att signalera sin sida, eftersom värdarna pressades högre upp på fältet.

Alldeles för ofta saknade slutbollen kvalitet och när det gjorde närmar sig faraområdet Brentford såg ut sig självlösa framför målet.Halvtidssättarna Sam Saunders och Lasse Vibe skärpade upp saker och det var ingen överraskning när domaren skar in från vänster för att avfyra en låg körning under Tom Heaton.

Domare tippa Saunders på timmen men mittfältarens snygga header drev vid långt inlägg då Brentford steg framåt i vågor. Domare och bikars högra back Maxime Colin fann båda sidarnätet med skarpa enheter, men det skulle alltid behöva något speciellt för att bryta mot en beslutsam Burnley rearguard.I slutet var det en bekväm vinst för Burnley, som stängde gapet på ledarna, Middlesbrough, till fyra punkter. Brentfords chef Dean Smith vägrade att skylla på sin sida dåliga prestanda på situationen kring Tarkowski. “Jag kommer inte att göra några ursäkter eller skyller på vår första halvlek på det,” sa han. “Jag sa till honom att jag trodde att han gjorde ett misstag och att han kan vara missvisad. Jag gillar killen men vi fattar ibland beslut som vi ångrar och jag tror att han kan ångra den här.

“Han är ett bra barn och han överraskade mig men det är en av de sakerna. Tidpunkten för buden var inte heller bra. Det är en nedslående saga men folk måste komma ihåg att vi inte kör en januari-försäljning här.Spelare kommer bara att gå om spelarens värderingar är uppfyllda. “Burnley-chefen Sean Dyche sa:” Det har skett en konversation mellan vår ägare och Brentford-ägaren över Tarkowski, men som en klubb försöker vi alltid göra affärer på ett korrekt och okomplicerat sätt. Vad Brentford väljer att göra är nere till dem.

“Jag vet inte om hans frånvaro påverkade Brentford och att jag är ärlig, jag är bara riktigt intresserad av vad vi gör och inte andra klubbar.”

Dyche var mycket nöjd med sin första halvlek, vilket han sa var bland de bästa i sin tid på klubben.

“I första halvlek visade vi riktig kvalitet, blandade leken upp och gjorde tre mål av riktig kvalitet. Det är svårt att hålla det upp i 95 minuter men jag trodde att vi i andra halvåret lyckades klara oss ganska bra med dem.Vi förväntade oss en reaktion från dem och vi fick en, “sa han.

Rate this post